Bemutatkozás


Az Eurolife Életmód és Sport egyesület Közhasznú Társaság, mely 2000-ben alakult Nyíregyházán azzal a céllal, hogy az egészséget, a mozgást és a szórakozást összekapcsolva utat nyisson egy új, merőben más életmód és életstílus irányába. Klub alapító tagjai néhány lelkes egykori sportoló, akik előtt egyetlen közös cél áll, a MOZGÁS szeretete, és e szemlélet minél szélesebb körű terjesztése.
"A történet kezdete talán akkora tehető, amikor kicsi gyerekekként először látogattunk le a sportpályára. Köszönhetően az akkori klubjainknak, amelyek második otthonunkká váltak, az edzőinknek, akik lelkes és professzionális munkáikkal segítették sportkarrierünket és csapattársainknak, akikhez feledhetetlen élmények fűznek, a sporos életünk részévé vált. Mindannyian arra törekszünk, hogy a magunkkal hozott múltbeli élményeket mások számára újra megelevenítsük".
A sportszervezet több, mint 12 éve működik, sikeresen együttműködik a térségben lévő közoktatási, közművelődési, sport intézményekkel, valamint önkormányzatokkal, kistérségi társulással, civil szervezetekkel, sajtóval.


      Küldetés

Hisszük azt, hogy a felgyorsult egyre modernebbé váló világunkban sem szabad megfeledkezni önmagunkról. Meg kell teremteni az alkalmat testi-lelki-szellemi kapacitásunk megőrzésére, fejlesztésére, korra-nemre való tekintet nélkül. Egyesületünk szeretne segítséget nyújtani abban, hogy a megváltozott életkörülmények ellenére mindenki meg tudja megteremteni a fizikai-szellemi harmóniáját. Útmutatást szeretnénk adni egy aktívabb, egészségesebb és boldogabb élet felé.
Egyesületünk célja, hogy tevékenységünk során egy egyre szélesebb körben elterjedt szemléletmódot adjunk át, és kicsi gyerekkortól az idősebb korosztályig mindenki számára lehetővé tegyük ennek követését. E szemléletmód kulcsa a sport és az egészség.
A sportolást már gyermekkorban célszerű megkezdeni, hogy ez által már a gyerekek mindennapi tevékenységét jellemezze az “ép testben ép lélek” szemlélet. Hangsúlyozni szeretnénk a “soha sem késő elkezdeni” elvet, mely szerint az életmódváltás bármely korosztály számára lehetséges. A rekreációs tevékenységek a felnőtt korosztály számára is elérhetőek, sőt mozgáshiányos életmódunk következtében különösen ajánlottak.


Szakembereink

Az egyesület edzői, sportoktatói törekszenek arra, hogy minél több embert, minél rendszeresebben megmozgassanak, és segítsenek a sportos életvitel megteremtésében.
A sportágak fejlődését nyomon követve tanítunk, figyelembe véve annak pedagógiai, élettani, módszertani változásait. A sportág technikai elemeinek, játékszabályainak oktatása mellett fizikai erőnlét és ügyesség is jelentősen fejlesztése is nagy hangsúlyt kap. Elsődleges szempont, hogy játékos, oldott hangulatot biztosítsunk az intenzív fizikai terhelés mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése