Média
Sajtóközlemény
2018. december 20.
Eurolife Magyarország Egyesület

Befejeződött a NEA-UN-18-M-0599 Működés az Eurolife-al 2018 című projektje. Az Eurolife Magyarország Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap működési pályázatán 300 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt megvalósítási időszaka 2018. október 01- 2018. december 20. között volt.
Megvalósult programok:
- zenés torna és fitnesz foglalkozások
- röplabda foglalkozások

A mai rohanó világunkban jellemző mozgásszegény életmód az egészséget veszélyeztető hatásai miatt fokozott figyelmet igényel. A fiatalok és a már dolgozó felnőttek körében is gyakran jellemző, hogy a digitális világ rabjaiként a mozgás szinte teljesen kiszorul a napi teendőkből. Ez a társadalmi jelenség az, amellyel egyesületünk próbálja felvenni a harcot, elősegítve az egészségtudatosságot, a mindennapi sport szükségességének terjesztését. Korunk fiataljai és fiatal felnőttjei egyre kevésbé tudatosítják magukban azt, hogy milyen jótékony hatása lehet szervezetükre, állóképességükre a fitt életmód. A tanulás és a munka - legyen az fizikai, vagy szellemi - megterheli a szervezetet. A képernyők előtt töltött idő pedig ülő sorsra kényszerít bennünket. Társadalmi kihívást jelent a felnövekvő generáció mozgás szeretetének megtartása. Tapasztalatunk az, hogy mind a fiatalok, mind az idősebbek körében szükséges a szemléletformálás, a sport jótékony hatásainak ismertetése és emellett a könnyen elérhető sportolási lehetőségek biztosítása.

Az Eurolife Magyarország Egyesület ebben az évben is feladatául tűzte ki, hogy az általa szervezett sportos foglalkozásokon és a beszélgetéseken hirdesse az egészséges életmód fontosságát. Szemléletformáló programjaival kívánt hozzájárulni a társadalmi szintű probléma kezeléséhez. Az őszi program során a résztvevőknek lehetőségük volt mozogni, és a témában beszélgetni. Az önkéntes edzők segítettek a személyes célok megfogalmazásában is, de általános állapotfelmérést követően egyéni edzéstervet is készítettek az érdeklődőknek. (Használták a testtömegindex, BMI, testzsírszázalék, izom tömeg mérhető adatait az állapotfelmérés során). A program szakemberei segítséget nyújtottak a táplálkozási problémák felmérésében is. Felhívták a figyelmet a folyadék-vízháztartás fontosságára, az egészséges étrend kialakítására valamint a vitamin és egyéb táplálékkiegészítők szerepéről is tájékoztatták az az iránt érdeklődőket.
Az egészségmegőrző tevékenység mellett nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséges fiatal sportolók felkarolására is, biztosítva számukra a hatékony fejlődés lehetőségét. Együttműködünk több szervezettel és egyesülettel, hogy a kiválasztás után verseny lehetőséghez segítsük a kiválasztott játékosokat.
 A program pozitív eredménye, hogy nem csak a résztvevők sportszokásaiban generált változást, hanem közvetett módon életformájukra is kihatott. A résztvevők beszámoltak a stressz kezelésükben történő változásokról és az időbeosztásban tett előre lepéseikről is.

A program összesen 20 fő bevonásával valósult meg. A részvétel ingyenes volt.
A projektről bővebb információt a www.eurolifemagyarorszag.hu oldalon olvashatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése