Partnerek


Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás (NYITÖT) megalakulása óta egyik legfontosabb feladatának tekinti a tehetséggondozást. 2005. évtől folyamatosan valósította meg fiatalokkal kapcsolatos programjait Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Nyíregyházai Kistérségben (Kálmánháza, Kótaj, Nagycserkesz, Napkor, Nyíregyháza, Nyírpazony, Nyírtelek, Nyírtura, Sényő). A NYITÖT Tagtelepüléseinek közoktatási intézményeiben nyújtott tanulói teljesítmények között különbségek vannak. Az elmaradottabb települések iskoláiban a gyerekek hátrányosabb helyzetben vannak, mint a fejlettebb térségek nagyobb városainak iskoláiban. Tehetséggondozó tevékenységgel ezt a hátrányt szeretné kiegyenlíteni a NYITÖT. Kistérségi Sport táborok 2008. Év óta minden évben megvalósultak, a  hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok ingyen, vagy minimális költséggel vehettek részt a szakemberek által irányított egy hetes nyári táborokban. A térségben működő egyesületekkel, szoros kapcsolatot ápol a NYITÖT. Folyamatosan értesítik egymást programjainkról, sőt együttműködésben valósítják meg rendezvényeinket. Kapcsolattartó szakember munkája során segíti a pontok működését, eredményes tevékenységét. mely szervezet számos egészségfejlesztő ifjúsági programot valósított meg az egyesület együttműködésével. Fontosnak tartja a NYITÖT az egészséges életmódot, ha a pályázat megvalósul, a NYITÖT településeiről érkeznek a hátrányos helyzetű gyermekek.

Fehér Bot Alapítvány, amely szervezet a fogyatékossággal élők életét segíti, támogatja, és hirdeti az egyesületünk programját. Fontos, hogy a sorstársak között tartós kapcsolatok szülessenek. Jelenleg a szociálisan rászorult emberek száma 58, közülük 34 látáskárosodott, 21 mozgásszervi, 2 értelmi, 1 halmozottan sérült. Egyre több tartós betegségben szenvedő, és fogyatékos ember él közöttünk. Önálló életvitelük megkönnyítése érdekében hívták életre évekkel ezelőtt a személyi segítséget nyújtó támogató szolgálatokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálat - mely a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek érdekeit tartja legfontosabb feladatának.

Siketek és nagyothallók Egyesülete (SINOSZ) amely szervezet a fogyatékossággal élők életét segíti, támogatja, és hirdeti az egyesületünk programját, A Szövetség segítséget nyújt tagjai számára az információk akadálymentes eléréséhez, a munkavégzéshez, támogatja az önálló életviteli törekvéseket, kedvezményes utazási és üdülési lehetőséget biztosít, kulturális, sport, szabadidős tevékenységeket szervez, szolgáltatásokat - jelnyelvi tolmácsszolgálat, jogsegélyszolgálat, pszichológiai tanácsadás – nyújt, szakmai találkozókat szervez. Hasé címen havi lapot ad ki és honlapot működtet. Közösségi programjait megyei és országos szinten akadálymentesen teszi elérhetővé tagjai számára.

Krúdy Gyula Gimnázium, mely középiskola pedagógusai, testnevelői, sportszakemberei vállalják a tábor lebonyolítását

Széchenyi István Szakközépiskola, mely középiskola fontosnak tartja a tanulók sportos életmódjának népszerűsítését, ezért népszerűsíti diákjai között az egyesület programját.A szakközépiskolában és a gimnáziumban egyre több vidékről (hátrányos helyzetű területről) jönnek tanulni a diákok. A szakközépiskola, és a gimnázium is csak úgy tud táborokat szervezni diákjainak, ha bevon egyesületeket, alapítványokat. Az Eurolife évek óta együtt működik az iskolákkal különböző sportrendezvények, táborok megvalósításában. Vannak mindkét helyen profi sportolók is, őket a nyíregyházi sportiskola segíti. Az iskolákban dolgozó tanárok szervező segítségével kívánunk résztvenni ebben a téli sportokat előtérbe helyező táborban is. A hazaszeretet erősítése az iskolák programjában is szerepel, így a sportos tevékenység mellett az előre egyeztetett 4 napos program nagy érdeklődést keltett az együttműködő pedagógusok körében. Ezekből a középiskolákból kikerülő diákok jórészt továbbtanulnak főképpen orvos, közgazdász, kutató, biológus területeken, így a jövőben sem mindegy, társadalmi szempontból sem, hogy itt maradnak e az országban, mikor végeztek, vagy sem. A mai Magyarországnak a hazaszeretet erősítése ebből a szempontból sem mindegy.

Arany Életmód Egyesület mely szervezet számos programban együttműködött az egyesülettel, fontosnak tartja a tanulók sportos életmódjának népszerűsítését, ezért népszerűsíti diákjai között az egyesület programját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése