2019. június 4., kedd


MEGHÍVÓ
HAGYOMÁNYÁPOLÓ KÖR-1
ESEMÉNY


2019.06.05-én folytatódik az EUROLIFE Magyarország Egyesület EFOP-1.3.5-16-2016-00325 nyertes pályázatának megvalósítása.
A programsorozat címe: „Teremts újat és légy aktív-önkéntes program megvalósulása több generáció együttműködésében”. A pályázat keretében ezen a héten elkezdődik a „Hagyományápoló kör” elnevezésű klubfoglalkozás.
Helyszín: 4235, Biri, Mező utca 1–3 sz.(Dankó Pista Óvoda, Általános Iskola, Középiskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola).
Rendezvényről Cél a hagyományok ápolásán keresztül az önkéntes tevékenység népszerűsítése, a generációk közti együttműködés elősegítése. A klubot összesen 20 alkalommal, valósítjuk majd meg eseményként, s minden egyes alkalommal más és más témakört ölelünk fel.
 A cél, hogy a célcsoportunkba tartozó helyi fiatalok megismerkedjenek a település és a térség történelmi hagyományaival, értékeivel, a romák hagyományaival, kultúrájával. Ezen felül pedig célunk a generációk közti kommunikáció javítása, az egymástól való tanulás, tapasztalatszerzés elősegítése. A programon résztvevőktől azt várjuk, hogy kis közösségek alakulnak, akik a jövőben is folytatják a tevékenységet. A klubfoglalkozás során olyan témakörök kerülnek előtérbe, minta sütés-főzés, helyi ételek, helyi kultúra, kézművesség.
Első alkalommal autentikus cigányzene, tánc bemutatása-tánctanulás lesz terítéken. A megvalósításban a Terne Cserhaja színjátszó kört vesz részt.


A résztvevőknek a programok ingyenesek!
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

PROGRAM:
18.30-20.00 Autentikus cigányzene, tánc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése