2019. szeptember 25., szerda


MEGHÍVÓ
HAGYOMÁNYÁPOLÓ KÖR-3
ESEMÉNY


2019.09.26-án, tovább folytatódik az EUROLIFE Magyarország Egyesület EFOP-1.3.5-16-2016-00325 nyertes pályázatának megvalósítása.
A programsorozat címe: „Teremts újat és légy aktív-önkéntes program megvalósulása több generáció együttműködésében”. A pályázat keretében ezen a héten második alkalommal vehetnek részt a „Hagyományápoló kör” elnevezésű eseményen az érdeklődők.
Helyszín: 4235.Biri, Mező utca 1 – 3 sz.(Dankó Pista Óvoda, Általános Iskola, Középiskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola).
Rendezvényről Cél a hagyományok ápolásán keresztül az önkéntes tevékenység népszerűsítése, a generációk közti együttműködés elősegítése. A klubot összesen 20 alkalommal, valósítjuk majd meg eseményként, s minden egyes alkalommal más és más témakört ölelünk fel.
 A cél, hogy a célcsoportunkba tartozó helyi fiatalok megismerkedjenek a település és a térség történelmi hagyományaival, értékeivel, a romák hagyományaival, kultúrájával. Ezen felül pedig célunk a generációk közti kommunikáció javítása, az egymástól való tanulás, tapasztalatszerzés elősegítése. A programon résztvevőktől azt várjuk, hogy kis közösségek alakulnak, akik a jövőben is folytatják a tevékenységet. A klubfoglalkozás során olyan témakörök kerülnek előtérbe, minta sütés-főzés, helyi ételek, helyi kultúra, kézművesség.
Harmadik alkalommal cigánymesterségekről hallhatnak a résztvevők. A történelmi vonatkozások mellett, a helyszínen is kipróbálhatják azokat, amelyek alkalmasak a bemutatásra.


A résztvevőknek a programok ingyenesek!
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

PROGRAM:
16.30-18.00 Cigánymesterségek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése